Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha, με την υπόθεση των υποκλοπών να φαίνεται πως ροκανίζει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τα δημοκοπικά ευρήματα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις 7,3 μονάδες – από 8,3 που έδειχνε η ίδια δημοσκόπηση τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου στα έγκυρα ψηφοδέλτια δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,3% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επί των εγκύρων παρέμεινε σταθερό στο 11,4%, ενώ πτώση εντός των ορίων του στατιστικού λάθους σημειώνουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, με το ΜέΡΑ25 να καταγράφεται μάλιστα στο 2,7%.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Featured Image

Mute

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων φαίνεται ότι έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στο προφίλ της κυβέρνησης, καθώς το 64% των πολιτών σημειώνουν ότι δεν έχουν πειστεί πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ μόνο το 18% έχει πειστεί ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή.

Όσον αφορά το καλάθι του νοικοκυριού, το 44% δηλώνει ότι δεν το χρησιμοποιεί για τις αγορές του, ενώ μόλις το 28% δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί πολλές φορές και το 24% ότι το χρησιμοποιεί λίγες φορές. Παράλληλα, το 49% των συμμετεχόντων σημειώνει ότι τα προϊόντα που περιλαμβάνει το καλάθι του νοικοκυριού δεν καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους. Από την άλλη πλευρά, το 28% θεωρεί ότι τις καλύπτουν.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr