Μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης για το αγροτικό πετρέλαιο κίνησης, οι αγρότες δεν εμφανίστηκαν πλήρως ικανοποιημένοι, καθώς φαίνεται ότι τα ληφθέντα μέτρα δεν είναι ούτε καν «αναλγητικά» για τη τσέπη τους.

Αντίθετα, οι εξελίξεις δείχνουν ότι η τιμή του βαρελιού Brent εκτοξεύτηκε στο τέλος της εβδομάδας που μας πέρασε, κατά –περίπου- 5%. Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs σε έκθεσή της κατατάσσει την οικονομία της Ελλάδας στις άμεσα δυσμενώς πληττόμενες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σήμερα, οι διεθνείς τιμές πετρελαίου μπαίνουν σε νέο ράλι εκτόξευσης, ενώσω  οι συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας δεν φαίνεται να σημειώνουν  και η ένταση έχει μετακυληθεί στις αγορές που ανησυχούν για τα επίπεδα της προσφοράς πετρελαίου.  

Μάλιστα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας έρχεται να επιρρώσει το κλίμα ανησυχίας απευθύνοντας έκκληση για μείωση της ζήτησης του πετρελαίου , αναφέροντας στη μηνιαία έκθεση του  «Η προοπτική διατάραξης σε μεγάλη κλίμακα της ρωσικής παραγωγής απειλεί να προκαλέσει παγκόσμιο σοκ στην προσφορά πετρελαίου».

Featured Image

Τέλος, σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ, κ.Γεωργαντάς κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία αγροτών που συμμετείχαν στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο της Παρασκευής, 18.03.22, αναμένεται να θέσει όλα τα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και το σοβαρό ζήτημα των καυσίμων, στο Συμβούλιο Υπουργών.

Ο κ.Γεωργαντάς σημείωνε την Παρασκευή «Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτή περίοδο».

Το Agronewsbomb θα σας ενημερώνει έγκυρα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις σημερινές συζητήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών.

Αgrogata