«Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ)»

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Πουλά, τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Ανάπτυξης , Απόστολο Πάνα και τον Υπεύθυνο ΚΤΕ Οικονομικών, Κώστα Σκανδαλίδη συναντήθηκε στη Βουλή με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ, Γιώργο Κατσούλη, Χρήστο Μπαρλιά και Βασίλη Παρόλα.

Featured Image

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΣΟΕΕ τόνισαν αρχικά τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σήμερα και αφορούν στο υπέρογκο κόστος της ενέργειας, των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων, στις ανύπαρκτες για τους αγρότες χρηματοδοτικές ροές, στη διαχείριση των κόκκινων δανείων των αγροτών και των συνεταιρισμών, στα προβλήματα που οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής κτηνοτροφίας καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Παράλληλα, παρουσίασαν τις άμεσες προτάσεις παρέμβασης για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής, την αναδιάρθρωση των αγροτικών τραπεζικών χρεών, την ανασυγκρότηση του ΕΛΓΑ και την προστασία της αγροτικής παραγωγής από ελληνοποιήσεις και νοθείες, καθώς και τις απόψεις τους για μεσομακροπρόθεσμες κατευθύνσεις της αγροτικής πολιτικής.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αφού άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις τοποθετήσεις του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του ΣΑΣΟΕΕ συμφώνησαν στο γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας βάλλεται από πολύ μεγάλες δυσκολίες που απειλούν την επιβίωσή του και χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών τα οποία κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει. Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα για τη δήθεν στήριξη των αγροτών κρίνονται ανεπαρκή, άφησαν εκτός ενισχύσεων πολλούς παραγωγούς και ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις δυσθεώρητες οικονομικές ανάγκες των αγροτών. Επίσης, τόνισαν τη σημασία του συνεταιριστικού κινήματος στην αναγέννηση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή του.