Πλοίο με 18.000 τόνους ουκρανικού καλαμποκιού φτάνει στην Ισπανία μέσω νέας διαδρομής.

Το καλαμπόκι ταξίδεψε μέσω ξηράς στο πολωνικό λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα για να αποφύγει τον ρωσικό αποκλεισμό.
Ένα λιμάνι στη βορειοδυτική Ισπανία παρέλαβε το πρώτο του φορτίο ουκρανικού καλαμποκιού τη Δευτέρα μέσω μιας νέας ναυτιλιακής διαδρομής που αποφεύγει τον ρωσικό αποκλεισμό στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι 18.000 τόνοι καλαμποκιού ταξίδεψαν από την Ουκρανία με φορτηγό πέρα ​​από τα σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας στο πολωνικό λιμάνι Swinoujscie.

Στις 27 Μαΐου, φορτώθηκε σε ένα φορτηγό πλοίο που ταξίδεψε μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, σταμάτησε σε δύο γερμανικά λιμάνια και στη συνέχεια έπλευσε νότια μέσω του Ατλαντικού για να φτάσει στην πόλη A Coruna στην ισπανική περιοχή της Γαλικίας.

Το καλαμπόκι αγοράστηκε από την Agafac, έναν περιφερειακό παραγωγό ζωοτροφών στη Γαλικία.

Featured Image

Ωστόσο, ο διευθυντής της Agafac, Bruno Beade, συνέκρινε την αποστολή με «ένα κόκκο άμμου στην παραλία», καθώς η Γαλικία περνάει από 95.000 τόνους κάθε μήνα.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνήθως φέρνουμε σιτηρά από την Ουκρανία, αλλά κόπηκε εντελώς από τον πόλεμο και έπρεπε να τα φέρουμε από τον Καναδά, τη Ρουμανία και ακόμη και μερικά από τη Γαλλία», είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE. . «Ήταν αρκετό για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και τώρα είναι η εποχή για να ξεκινήσουμε τις εισαγωγές από χώρες του νότιου ημισφαιρίου όπως η Βραζιλία».

Ενώ είπε ότι δεν αντιμετώπισε ποτέ έλλειψη προσφοράς, παραπονέθηκε ότι οι τιμές των υλικών για τις ζωοτροφές έχουν ξεπεράσει την οροφή.

«Οι αγρότες αντιμετωπίζουν ήδη υψηλές τιμές ενέργειας, τιμές λιπασμάτων και τώρα και τιμές ζωοτροφών», εξήγησε. «Η παραγωγή ενός λίτρου γάλακτος ή ενός κιλού κρέατος κοστίζει δύο φορές περισσότερο σήμερα από ό,τι πριν από ενάμιση χρόνο».