Νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά του ελαιολάδου, από μια ακόμα συμφωνία γνωστού Συνεταιρισμού μέσω διαπραγμάτευσης.

Σε… ράγες ανόδου φαίνεται να εισέρχεται αργά, αλλά σταθερά η εγχώρια αγορά του ελαιολάδου με τα νέα από τη Λακωνία, που διαθέτει ακόμα αποθέματα προϊόντος περσινής εσοδείας, να στέλνει μήνυμα ανάκαμψης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μολάων-Πακίων Λακωνίας έκλεισε deal με γνωστή, Ελληνική εταιρεία. Η συμφωνία προβλέπει την απορρόφηση 140 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου περσινής εσοδείας στην τιμή των 3,60 ευρώ το κιλό, δηλαδή την υψηλότερη εγχωρίως.

Όπως μας εξηγεί ο διευθυντής του ΑΣ κ. Τάκης Ντανάκας μέχρι πρότινος οι τιμές στο νομό Λακωνίας κυμαίνονταν μεταξύ 3,50 και 3,57 ευρώ το κιλό, συνεπώς το deal του ΑΣ Μολάων που έρχεται σε μια κρίσιμη για τους ελαιοπαραγωγούς συγκυρία, ίσως αποτελέσει μήνυμα για μια γενικότερη και ευρύτερη άνοδο των τιμών. Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός έχει ακόμα απόθεμα έξτρα παρθένου ελαιολάδου κοντά στους 300 τόνους.

Σύμφωνα εξάλλου με στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), oι μέγιστες τιμές του έξτρα παρθένου που αυξήθηκαν αιφνίδια την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου στην Ισπανία, φαίνεται ότι διατηρούνται στα ίδια ή και ελαφρά υψηλότερα επίπεδα και την τρέχουσα εβδομάδα, φθάνοντας στα 4,04 ευρώ το κιλό. Όπως αναφέρει ο ΣΕΔΗΚ, η αυξητική τάση, δεν έχει αποδοθεί ακόμη σε συγκεκριμένους λόγους, φαίνεται όμως ότι τελικά σχετίζεται με κάποια αύξηση της ζήτησης, αφού την τρέχουσα εβδομάδα οι αγορές των έξτρα παρθένων ελαιολάδων αυξήθηκαν κατά 55% και των λαμπάντε κατά 380%. Σύμφωνα τέλος με τον ΣΕΔΗΚ, στην Ελλάδα οι τιμές του έξτρα παρθένου την τρέχουσα εβδομάδα εμφανίζουν σταθερότητα στα ίδια επίπεδα και στην Κρήτη κυμαίνονται μεταξύ 3,30 και 3,52 ευρώ το κιλό.

Με 3,40 πούλησε με δημοπρασία ο Συνεταιρισμός Βρυσών Λασιθίου

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Βρυσών Λασιθίου διέθεσε μέσω διαγωνισμού τις προηγούμενες ημέρες, 22 τόνους έξτρα παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0,31%, κάτι που επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο η πρόεδρος της οργάνωσης, κα Σοφία Γαλανάκη.

ΠΗΓΗ agrotypos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ