Ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα Νέοι Αγρότες

Το εξαιρετικά πετυχημένο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες με την απορρόφηση του 10% των επιτυχόντων Νέων Αγροτών και με την εξέταση των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί. Όλες οι Περιφέρειες της χώρας έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες, πλην ελαχίστων, οπότε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα εντός Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης και του υπόλοιπου 10% των Νέων Αγροτών.

Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ν. Δ. απέδωσε τα εύσημα στον Υπουργό για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών και υπογράμμισε ότι είναι το καλύτερο που έχει υλοποιηθεί ποτέ εξαιτίας της διάρθρωσης των οικονομικών πόρων που έχουν διπλασιαστεί και της αύξησης των δικαιούχων. «Πραγματικά , προσφέρει μία καλή ευκαιρία σε όσους νέους θέλουν αν ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος.

Featured Image

Τα νέα σχέδια βελτίωσης

Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Χρήστο Μπουκώρο ότι μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει η προκήρυξη για τα Νέα Σχέδια Βελτίωσης που είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν ακόμη περισσότερο τις αναγκαίες επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα. Στο σημείο αυτό της συνάντησης ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε στον Υπουργό ότι το μέτρο του Υπουργείου επιδότησης κατά 50% για την εξαγορά όμορων κτημάτων που εξαγγέλθηκε ήδη είναι μέτρο καινοτόμο, που χτυπάει ουσιωδώς το δομικό πρόβλημα του μικρού κλήρου στην Ελλάδα.