Η ασυδοσία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αγορά φαίνεται τώρα και στο ελαιόλαδο. Όπως μας καταγγέλλουν παραγωγοί από την περιοχή της Πελοποννήσου τις τελευταίες ημέρες είναι απόλυτα εμφανής η προσπάθεια εκ μέρους των εμπόρων να συμπιέσουν τις τιμές. Έτσι εκεί που μιλάγαμε για τιμές 5 ευρώ και άνω, τώρα το λάδι διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 4 ευρώ το κιλό. Σε άλλες περιοχές έχει πέσει ήδη και στα 3,80 και μιλάμε για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Στην Κρήτη οι τιμές είναι από 4,30 μέχρι 4,70 αλλά και σε αυτή την περίπτωση καταβάλλεται προσπάθεια να πιεστεί η τιμή παραγωγού.

Featured Image

Για τους εμπόρους και τους κάθε λογής μεσάζοντες βέβαια ούτε λόγος να γίνεται για συμπίεση του κέρδους τους. Σύμμαχος τους μεγάλος η κυβερνητική πολιτική με πρωτοβουλίες όπως αυτή του καλαθιού της νοικοκυράς που σαν σκοπό έχει να μειώσει το κέρδος του Έλληνα αγρότη. Τελικά τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και ήδη στην αγορά γίνονται μαζικές πωλήσεις από αγρότες σε μια ένδειξη πανικού, που σίγουρα θα πάει παρακάτω τις τιμές και γρήγορα μάλιστα…

Newsroom Agronewsbomb