Μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα, Σάββατο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 μ. στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας, συμμετέχουν δεκάδες Αγροτικοί – Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες από τη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν για να υπερασπίσουν το εισόδημά τους. Απέναντι στα μέτρα – κοροϊδία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με βάση πάντα τις περιβόητες «αντοχές» της οικονομίας και τη «δημοσιονομική σταθερότητα», προβάλλουν συγκεκριμένα αιτήματα που θα τους δώσουν μια ανάσα ώστε να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους.

Featured Image

Απαιτούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν εκτοξευτεί. Διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ/KWh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

Απέναντι στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, απαιτούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

Με δεδομένο ότι παραμένουν απροστάτευτοι από τις φυσικές καταστροφές, διεκδικούν την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τις ζημιές στο 100%. Τα αιτήματα αυτά αφορούν όλο τον λαό, αφού συνδέονται με το ζήτημα παραγωγής ποιοτικών και φθηνών προϊόντων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης των βιοπαλαιστών αγροτών αποτελούν η δράση και το πλαίσιο πάλης που έχει επεξεργαστεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συσπειρώνονται 13 Ομοσπονδίες και πάνω από 200 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι.