Με σχετικά υψηλή τιμή στο… τελάρο για την ελιά Καλαμών, εσοδείας 2022-2023 ετοιμάζονται να βγουν οι έμποροι στην αγορά παρά τα όσα διαρρέουν τα διαφόρων ειδών παπαγαλάκια τους κατά καιρούς.

Αυτό θα γίνει εκτιμούν παράγοντες της αγοράς ώστε να δελεαστούν οι παραγωγοί, για να παραδώσουν άμεσα το φρέσκο προϊόν και μετέπειτα να πάρουν χαμηλότερα το αποθηκευμένο.

Η παραγωγή αναμένεται λίγο πάνω από τους 40.000 τόνους σε όλη τη χώρα, αποθέματα δεν υπάρχουν καθόλου περσινής σοδειάς, η παραγωγή στην ΕΕ είναι μειωμένη και ως εκ τούτου οι έμποροι είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Κάπως έτσι η πρώτη τιμή για το βασικό τεμαχισμό των 200 τεμαχίων στο κιλό, αναμένεται στα επίπεδα του 1,40 με 1,50 κι αυτό γιατί οι έμποροι γνωρίζουν πως αν δεν βγουν με υψηλές τιμές στην αρχή…θα ξαναδούν προϊόν μετά τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του… 2023.

Featured Image

Η εμπορική σεζόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπάρχει καρπός στα δέντρα, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να μαζευτεί όλος από τη στιγμή που είχει οψιμίσει και δεν υπάρχει και επάρκεια εργατικών χεριών.

Αυτό που προκαλεί ήδη εντύπωση είναι το κύμα εγκατάλειψης της καλλιέργειας από χιλιάδες παραγωγούς που δε μπορούν να αντέξουν τα κοστολόγια. Αυτό θα φανεί και στις αποδόσεις φέτος, που είναι πολύ μειωμένες.

Newsroom Agronewsbomb