Στην αποκάλυψη ότι, η Κομισιόν προσανατολίζεται να εγκρίνει τη χύδην πώληση ελαιολάδου στην ΕΕ, προέβη, με σημερινή της γραπτή ερώτηση, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Silvia Sardone!

Όπως αναφέρει, η Κομισιόν έχει ήδη προτείνει την τροποποίηση του σχετικού εκτελεστικού κανονισμού, με απώτερο σκοπό να εγκρίνει τη χύδην πώληση ελαιολάδου, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους ανά την Ευρώπη ελαιοπαραγωγούς.

Όπως δε υπογραμμίζει, παρόλο που οι ενώσεις λένε ότι η κίνηση δεν θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας, καθώς το προϊόν θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διανέμεται σε μεμονωμένες φιάλες στα καταστήματα, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι η πώληση ελαιολάδου χύμα θα αυξήσει τον κίνδυνο απάτης, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να ελεγχθεί η ποιότητα και δεν θα υπήρχε καμία εγγύηση ότι, αυτό που αναγράφεται στην ετικέτα αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο της φιάλης.

Οι ενώσεις λένε ότι η κίνηση δεν θα μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της συσκευασίας, καθώς το προϊόν θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να διανέμεται σε μεμονωμένες φιάλες στα καταστήματα.

Ρωτάει δε την Κομισιόν, αν σκοπεύει να προχωρήσει στην έγκριση της πώλησης χύμα ελαιολάδου και πώς σχεδιάζει να διασφαλίσει την ποιότητα του προϊόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ