Ερώτηση με θέμα “ακαλλιέργητες οι γεωργικές εκτάσεις με πατάτες στη Μεσσηνία”, κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “όπως μας πληροφόρησαν, ακαλλιέργητες (κατά 80%) θα μείνουν εφέτος γεωργικές εκτάσεις στη Μεσσηνία, στις οποίες μέχρι πρότινος καλλιεργούνταν πατάτες, αφού οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της παραγωγής” και παρατηρεί: “Η ένδεια που διαπιστώνεται στους κύκλους των πατατοπαραγωγών της Μεσσηνίας, οδηγεί σε αυτήν τη συνειδητή επιλογή λόγω του υπερδιπλασιασμού, εν συγκρίσει με τα προηγούμενα χρόνια, είτε του κόστους των καυσίμων είτε των πρώτων υλών είτε των μεταφορών”.

Featured Image

Ο Κυρ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “Προτίθεστε όπως αντιστρέψετε το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στους πατατοπαραγωγούς της Μεσσηνίας και δια μέσω καταλυτικών πρωτοβουλιών να μειωθεί το κόστος παραγωγής της πατατοκαλλιέργειας, να ενθαρρυνθεί η καλλιέργεια της πατάτας σε αυτήν την Περιφέρεια, προκειμένου να ανακτήσει τη δυναμική της τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και κερδοφορίας;”.