Η γεωργική εκμετάλλευση KSG Agro υπέγραψε συμβόλαιο με ένα ουκρανικό εργοστάσιο εξόρυξης λαδιού για την παραγωγή ηλιελαίου και σογιέλαιου από τις πρώτες ύλες της εκμετάλλευσης και στη συνέχεια για εξαγωγή έτοιμων προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αγροτικός όμιλος στο δελτίο τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.”Η στρατιωτική μας πραγματικότητα μας ωθεί να αναζητήσουμε νέες στρατηγικές λύσεις. Έτσι, αποφασίσαμε ότι η ελαιοκράμβη και ο ηλίανθος θα υποστούν επεξεργασία, επειδή υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πουλήσουμε έτοιμα προϊόντα σε ξένες αγορές, όπως έτοιμα προς χρήση φυτικό έλαιο, αλλά σε καλύτερη τιμή από τους ηλιόσπορους», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της KSG Agro, Serhiy Kasianov.Στη συνέχεια, οι επιχειρήσεις στις χώρες της ΕΕ θα τελειοποιήσουν και θα συσκευάσουν αυτό το φυτικό έλαιο, ανέφερε η εκμετάλλευση, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη με ευρωπαίους εταίρους.

Το πετρέλαιο της KSG Agro θα παραδίδεται οδικώς και η εκμετάλλευση έχει ήδη αποκτήσει τουρκικά εμπορευματοκιβώτια flexitank, τα οποία θα επιτρέψουν τη μεταφορά έως και 22-24 τόνων πετρελαίου με συνηθισμένα φορτηγά.Η KGS Agro είναι μια κάθετα ολοκληρωμένη εκμετάλλευση, η οποία ειδικεύεται στην χοιροτροφία και στην αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση σιτηρών και ελαιούχων καλλιεργειών. Η όχθη του είναι περίπου 21.000 εκτάρια. Σύμφωνα με την KGS Agro, συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους παραγωγούς χοιρινού κρέατος της Ουκρανίας.

Featured Image

Η KSG Agro σημείωσε 16πλάσια αύξηση των καθαρών κερδών της στα 20,27 εκατομμύρια δολάρια το 2021 σε ετήσια βάση. Το 2021, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 44% στα 30,75 εκατομμύρια δολάρια και το EBITDA διπλασιάστηκε στα 12,28 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Serhiy Kasianov είναι ιδιοκτήτης της KSG Agro Holding και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.