Δεν πρόκαμε ο Υπουργός Γεωργαντάς να ολοκληρώσει το έργο της… απαξίωσης της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ -εξισώνοντας ένα ΠΟΠ προϊόν με την ποικιλία της Ελιάς Καλαμών με όλα όσα έχουν αναφερθεί πως αρνητικά δρομολογούνται εξαιτίας της απόφασής του- και έσκασαν… μύτη ήδη οι έμποροι ακόμη και από την Αίγυπτο, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους, για να πωλήσουν σε Μεσσηνιακές εταιρείες που επιθυμούν να παίξουν τον ρόλο του εισαγωγέα, Ελιά Καλαμάτας!!! από Αίγυπτο, Τυνησία και αλλού… 

Κινήσεις που σοκάρουν μετά την πόρτα που τους άνοιξε διάπλατα ο κ. Γεωργαντάς να “σουλατσάρουν” με τέτοια ελευθερία και να καθορίζουν την αγορά, ουσιαστικά διαλύοντας κάθε προσδοκία των Μεσσήνιων παραγωγών που θα αδυνατούν να συναγωνιστούν προϊόντα που θα έχουν τον τίτλο και το όνομα του μεγαλύτερου αγροτικού brand στον κόσμο. Παραχωρούμε το όνομα με τέτοια… άνεση και εκείνοι προβάρουν και προβάλουν όλα εκείνα που θα ακολουθήσουν.

“Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε” σημείωσε στον σχολιασμό του ο Ν. Μπελογιάννης για να προσθέσει “…Οι δύσμοιροι οι αγρότες είναι τα θύματα. Του χρόνου δε θα έχουν όχι μόνο τιμή, αλλά ούτε προϊόν” και για να δείξει πως θα ακολουθήσουν όσο συνειδητοποιούν οι φωνές παραγωγών και από τις άλλες περιοχές.

Featured Image

“Το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας είναι το μεγαλύτερο brand και πλέον έχουν δικαίωμα οι εισαγωγείς να εισάγουν νόμιμα τις ελιές από άλλες χώρες και να τις πωλούν ελληνικές. Τι θα κάνουν οι βουλευτές; Θα πουν στην κάθε εταιρεία τι να κάνουν; Αφού έχουν το δικαίωμα; Κανείς δεν εισάγει παράνομα, πλέον τους δίνουν το δικαίωμα”, επέκτεινε τον προβληματισμό του ο Ν. Μπελογιάννης..

Αποκαλυπτικά τα όσα συμβαίνουν πια στη Μεσσηνία όπως παρουσίασε η τηλεόραση BEST! Με την εταιρεία «Mando» για παράδειγμα η οποία έχει το χαρακτηριστικό μήνυμα: «Από την Αίγυπτο σε όλον τον κόσμο» και χρησιμοποιεί το όνομα «Καλαμάτα». Έστειλε μάλιστα στις 4 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που γνωστοποιούν στις μεσσηνιακές εταιρείες τις μεγάλες ποσότητες που διαθέτουν, επιδιώκοντας στη συνεργασία τους. “Πως μια εταιρεία θα πάρει ελιές από το Τρίκορφο και τα υπόλοιπα χωριά στην τιμή που είχαν ως τώρα και όχι με 60 λεπτά από τρίτες χώρες και μάλιστα με το όνομα Καλαμάτα”, υπογραμμίστηκε στον σχολιασμό για να κατατεθεί το ερώτημα “…που είναι όλοι; Τρεις βουλευτές, Χαρίτσης, Λαμπρόπουλος, Μαντάς, Ένωση, αυτοδιοικητικοί φορείς και η ΑΓΡΟΒΙΜ βγήκαν μπροστά; Οι άλλοι που είναι; Σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχει κανένας στα χωριά…”

best-tv.gr