Οι παραγωγοί και οι τοπικές κοινωνίες υποφέρουν εδώ και τρία χρόνια περίπου, μετά την τραγική απόφαση Αποστόλου για το ΠΟΠ, που έδωσε πεδίο… δόξης σε επιτήδειους που αρέσκονται σε ελληνοποιήσεις και νοθείες.

Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, νέα στοιχεία με παρατυπίες στην Φέτα αναμένεται να έλθουν στο φως της δημοσιότητας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αναφέρουμε λεπτομέρειες, ασφαλείς μας πληροφορίες αναφέρουν πως ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στους ελέγχους, που σημειωτέον έχουν συστηματοποιηθεί και ενταθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω και της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει το ζήτημα, έχουν βρει και νέα στοιχεία, σχετικά με παρατυπίες στο γάλα και στην Φέτα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά, τα πρώτα στοιχεία από τους ενδελεχείς ελέγχους που κάνει ο ΕΛΓΟ, αφορούν παράβαση με νοθευμένο προϊόν εντός Ελλάδος και όχι σε κάποια αγορά του εξωτερικού, όπως έγινε στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι τελευταία ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει λάβει το ζήτημα, δέχονται βροχή καταγγελιών για νοθείες σε αγροτικά προϊόντα.

Μάλιστα, όπως λένε καλά γνωρίζοντες τα θέματα αγοράς, εντός του Σεπτεμβρίου και επ’ αφορμή της έναρξης εμπορίας της ελιάς (Χαλκιδικής και Καλαμών μετέπειτα), οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών θα εστιάσουν σε αυτά τα προϊόντα, με στόχο την αποτροπή ελληνοποιήσεων, δεδομένης και της δραματικής μείωσης στην επερχόμενη παραγωγή…

Με στοιχεία από ΑγροΤύπος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ