Αυτό αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι πληρωμές θα αφορούν ελέγχους που καθυστερούσαν, ανέλεγκτες υποθέσεις, διάφορα καθεστώτα ενισχύσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο, είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, σχετικά με τις εκκρεμότητες στις πληρωμές του Οργανισμού.

Στην επισήμανση του Λαρισαίου πολιτικού, αναφορικά με την αναγκαιότητα επίσπευσης των πληρωμών για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία, ο κ. Σημανδράκος τον διαβεβαίωσε, ότι “έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η πληρωμή (προκαταβολή) του 70% της Ενιαίας Ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους”.

Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε και στη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών, σχετικά με τις οποίες, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμανε, ότι “ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη σύναψη σύμβασης με τον τεχνικό σύμβουλο και το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανοίξει το σύστημα για διορθώσεις – τροποποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και διασταυρωτικούς ελέγχους προηγούμενων ετών ώστε να ακολουθήσουν οι πληρωμές, μαζί με αυτές, που αφορούν ενστάσεις των παραγωγών από το 2014 και μετά, που δικαιώθηκαν”.

Featured Image

Χρήστος Κέλλας

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ενημέρωση και τη συνεργασία, τονίζοντας:

«Επεσήμανα στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την ανάγκη να τηρείται το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Οργανισμού, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης και να επιλύονται άμεσα, τυχόν γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν, καθώς είναι απαραίτητη η οικονομική ρευστότητα του Έλληνα παραγωγού, σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο, με το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος παραγωγής, λόγω εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Σημανδράκος, δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την διευθέτηση όλων των ζητημάτων, που αφορούν τις πληρωμές του Οργανισμού».